19 juli 2020 Hou rekening met de zon!

Hou rekening met de zon!

Voorkom een gesmolten dashboard en teller!

Een windscherm op uw scooter is de ideale oplossing om wind, regen en ongedierte tegen te houden als u lekker aan het rijden bent. Een windscherm kan uw scooter echter beschadigen, wanneer u deze onoplettend in de zon parkeert.

Het windscherm kan dan namelijk werken als een soort vergrootglas, en zorgen voor brandplekken op uw dashboard en tellerwijzers. Vaak zit er een waarschuwingssticker op een windscherm, die u waarschuwt voor het smelten van dashboard of kilometerteller.

Hoe voorkomt u smeltschade aan uw teller?

Natuurlijk is er alleen risico als de zon schijnt, dus ’s nachts of op bewolkte dagen kan er niets misgaan. Schijnt de zon wel, zorg dan dat uw scooter in de schaduw geparkeerd staat. Is er geen schaduwplekje te vinden? Parkeer uw scooter dan haaks op de zon, dus zo dat het dashboard niet naar de zon gericht staat. Ook voorkomt u brandplekken door een hoes over uw scooter of alleen uw windscherm te trekken , ook kunt u simpelweg een witte handdoek over uw teller heen leggen ( hou er wel rekening mee dat deze er niet afwaait )

 

Getagd op: